En Narsa, realitzem tota mena de tràmits en relació amb la gestoria de trànsit i en aquest bloc hi farem explicar el que és el distintiu mediambiental i com es pot obtenir.

Avui dia, comptar amb el distintiu mediambiental en el seu vehicle és essencial per poder circular pel país amb total tranquil·litat, ja que a les ciutats amb més contaminació ambiental està restringit l’accés a segons quin tipus de vehicles per la seva alta emissió de gasos contaminants.

Què és el distintiu mediambiental?

El distintiu mediambiental és un adhesiu amb una sèrie de codis que es col·loca a la part inferior de la lluna davantera del vehicle per la part del copilot. N’hi ha de diferents colors i permeten identificar els vehicles per saber si són més o menys contaminants.

El distintiu és opcional, i no tots els vehicles són aptes per a portar-lo, però la DGT recomana portar per facilitar la classificació i identificació dels vehicles en casos d’alta contaminació. Si no sap si el seu vehicle pot portar el distintiu, amb els serveis de gestoria de trànsit, podem ajudar-lo.

Tipus de distintius

– Zero emissions (blau): per a vehicles molt poc contaminants (elèctrics o híbrids).

– Eco (verd i blau): per als cotxes de gas i alguns elèctrics o híbrids.

– C: per a turismes i furgonetes matriculades (Gasolina a partir de l’any 2006) (Dièsel a partir de l’any 2014) i vehicles de més de 8 places i pesats matriculats a partir de l’any 2014.

– B: per a turismes i furgonetes matriculades (Gasolina a partir de l’any 2000) (Dièsel a partir de l’any 2006) i vehicles de més de 8 places i pesats matriculats a partir de l’any 2005.

Si no pot desplaçar-se fins a l’oficina més propera de la Direcció General de Trànsit, o no pot obtenir el distintiu per qualsevol altre mitjà, com a través d’Internet, pot sol·licitar els nostres serveis d’Assessoria i Gestoria de Trànsit per ajudar a aconseguir el distintiu mediambiental per al seu vehicle a través de la nostra pàgina web. No s’haurà de preocupar per res, nosaltres ens fem càrrec de tot el procés de tramitació fins que obtingui el seu distintiu.